tiistai 16. kesäkuuta 2015

ESPANJA FIFTEEN 2015 - DÍA 6

Fuengirolan vuoden 2015 toisen Femton-leirin toiseksi viimeinen päivä lötkähti käyntiin Miran motivoimana. Ilmassa oli jännitystä, odotusta ja kauhua: mitä sunnuntai olisi tuova tullessaan?

Raamiksilla käsiteltiin uskossa kasvamista, vastailtiin leiriläisten kysymyksiin ja puhuttiin pelottavista aiheista. Markuksen jutuista toipuvat leiriläiset taivalsivat kilometrien matkan Purilaiskuninkaan valtaistuimen eteen, jossa nautimme lounaan vatsoihimme.



Menimme eläintarhaan. Siellä oli muun muassa erilaisia apinoita. Lemurisaaren pehmeäturkkiset asukit kiinnostivat eräitä nimeltä mainitsemattomia leiriläisiä niin voimallisesti, etteivät he toistuvista kielloista huolimatta voineet pitää sormiaan erossa niiden kiiltävästä karvapeitteestä. Haavoittumisilta kuitenkin vältyttiin, ja ihminen ja luonto erkanivat toisistaan sopuisina.


Välimeren rannalla kohtasimme yhden leirin kohokohdista, kastejuhlan. Leiriläisistä 26 päätti ottaa uskon askelen ja seurata Jeesusta kasteen hautaan ja ulos sieltä. Pastori Jaska upotti henkilön toisensa jälkeen meduusain ja haiden ekolokeroon, mutta päästi heidät pian takaisin pinnalle. Rannalle käveli hyistyneitä mutta onnenhymyä kasvoillaan hymyileviä hymynaamoja. Tunnelma oli kiitosta tihkuva, iloinen ja pyhä. Liekö johtunut kasteesta, mutta ruokailemaan Pizza Maestroon siirryttiin juoksemalla katujen poikki sonnilauman lailla ja legendaarinen ruokalaulu kajahti niin kuin ei ikinä.


Iltahetki hoidettiin nurinkurisella järjestyksellä, eli ensin hengellinen osuus, jossa Jaska takoi leiriläisten päähän sitoutumisen tärkeyttä, ja sitten hauska osuus, jossa ohjaajaporukan sketsikeisarit ja -keisarinnat viihdyttivät toisiaan mitä kekseliäimmillä kuvaelmilla leiriläisten katsellessa. Viimeisen oikean illan kunniaksi nukkumaanmenoaikaa siirrettiin hyvän matkaa puolenyön rajan tuolle puolelle. Huhujen mukaan leiriläiset viettivät lisäminuutit taistelemalla Espanjan mafiaa vastaan Hostal Nevadan katolla.

- Motivaattori-Mira ja raamisope-Markus -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti