sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Espanja Fifteen 2016 - Día 6 | Leiri 2

Lauantai aamu valkeni lämpimänä ja seikkailunjanoiset leiriläiset marssivat reippaana aamupalalle. Tänään kaurapuuron ja ruisleivän sijaan maistelimme aamupalaa espanjalaiseen tapaan, tarjolla oli makeampaakin makeampaa tuorepuristettua appelsiinimehua ja toast-leipiä kinkulla ja juustolla. Lautaset nuoltiin puhtaiksi, jonka jälkeen siirryimme raamattutunneille.




Tämän päivän raamattutunneilla käsittelimme monipuolisesti eri aiheita. Saimme kuulla opetusta artikulaation mestarilta ja armoitetulta opettajaltamme Ville Pitkäseltä. Aiheina oli mm. seurakunta, kuoleman jälkeinen elämä ja Jeesuksen toinen tuleminen. Leiriläiset syventyivät tunnollisesti jännittäviin aiheisiin, joku kuunteli opetusta jopa niin keskittyneenä, silmät kiinni nauttien, että muut luulivat hänen nukkuvan.

Raamattutuntien jälkeen nälkäiset leiriläiset suuntasivat erinäisiin ravintoloihin omissa ryhmissään. Tavoitteena oli täyttää vatsat ja kerätä energiaa tulevaa haastekisaa varten.
Kun vatsat pullottivat, täyttyi Fuengirolan kuuma hiekkaranta suomalaisista teineistä ja heidän kaitsijoistaan. Nyt oli kilvan aika. Leiriläiset kokoontuivat kuulemaan haasteen ja suunnittelemaan taktiikoitaan valmiiksi. Vesihaasteen saatuaan ryhmät kihisivät voiton halusta. Vesitonkkia täytettiin ilmiömäisellä nopeudella ja tarkkuudella, sillä jokainen leiriläinen toivoi näkevänsä oman ryhmänsä ankkurin kaatavan vesitonkan Timin upealle kuontalolle. Kisa oli äärimmäisen tiukka, mutta tällä kertaa voiton itselleen taisteli ryhmä numero 6. Onnentuulahdukset jokaiselle heistä vielä kerran. Kun taistelu oli ohi, osa leiriläisistä tyytyi kääntelemään itseään tasaiseen tahtiin auringon alla, mutta toiset janosivat toimintaa. Niin lähti suuri joukko urheita nuoria nauttimaan vesileikeistä suureen, veden päällä lilluvaan taistelutantereeseen. Huhu kantautui allekirjoittaneen korviin, että ihanampaa paikkaa temmeltää ei pikku palleroille olisi voinut olla.




Kun uikkarin rajat oli saatu poltettua iholle, oli siestan aika. Mutta koska työ tulee aina ennen lepoa, ryhtyivät ahkerat leiriläiset puunaamaan huoneitaan juhlakuntoon. Rekkalasteittain tyhjiä pulloja ja raadeltuja karkkipapereita kannettiin huoneista pois, tarkan tupatarkastuksen pelossa. Tarkkaakin tarkempi parivaljakko, allekirjoittanut ja leirin johtajatar Sini, lähtivät tarkastamaan huoneita suurennuslasien kanssa. Saaliinamme kannoimme vielä ison jätesäkillisen roskia ulos nuorten pesäkoloista.




Iltahetkessä tänään oli jännät paikat. Hahmokisan finaali oli käsillä. Letkumestari Romppala ja bilemaisteri Seppo Eesau Veijjonen, olivat valmistelleet esitykset, joilla he yrittivät vakuuttaa arvovaltaisen yleisön taidoistaan. Romppala tiputteli kovaa settiä rap-lyriikoiden muodossa ja Seppo hurmasi rakkauden täyteisellä esiintymisellään. Droppi on kuitenkin armoton ja voittaja on valittava. Järjestimme suljetun lappuäänestyksen, ja virallinen tulos kertoi, että Romppala on Fifu16-leirin voittaja! Onnea Romppala!




Iltahetkessä Pyhä Henki oli vahvasti läsnä ja saimme ylistää ja rukoilla yhdessä. Ohjaajat jakoivat sydämellään olevia asioita leiriläisille pitkin iltaa. Ja kuten moni heistä totesi, ei voisi ylpeämpi olla näistä nuorista.

- Motivaattori Laura -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti