lauantai 17. kesäkuuta 2017

Leiri 2 - TORSTAI

Torstai-aamu valkeni auringon paisteessa kuumana ja kosteana. Pienet leirimussukat taapersivat kokoontumispaikalle, osa ajoissa ja osa ei niin ajoissa, mutta kaikilla sama odotus että mitähän päivä toisi tullessaan. Tätä päivää oli odotettu ja lähes joka päivä (erityisesti tytöt) kyselivät, milloin mennään SHOPPAILEMAAN. 

Aamupala, joka nautittiin jo tutuksi tulleessa Thelman Pullapuodissa oli jälleen suomalainen. Aamupalalta leiriläiset lähtivät suoraan kohti raamattutunteja Majakalle, jossa aiheena oli identiteetti. Säkenöivä Markus Finnilä loisti jälleen opetuksellaan ja valaisi monen nuoren ajatuksia esimerkeillään.




Majakan väki oli jälleen loihtinut maittavan lounaan kanankoivista ja riisistä. Lounaan jälkeen nopea vaatteiden vaihto, vesipullojen täyttö ja rahojen pakkaaminen, sillä renfe ja nuoret eivät meinanneet malttaa odottaa pääsyä kuluttamaan rahojaan. Plaza mayorilla Jaska ilmoitti kaikkien suruksi, että olemme liian ajoissa ja että koko kauppakeskus on suljettu siestan ajaksi. Pettymys oli käsinkosketeltava ja kasvoilta luettavissa leiriläisillä ja osalla ohjaajista. Onneksi kuitenkin tämä oli täysin tuulesta temmattu jekku ja leiriläiset kirmasivat kuin vasikat laitumella kohti Niken tehtaanmyymälää.



Osa söi päivällisen Vaihtoehtoisesti Mc Donaldsisda ja suurin osa nautti päivällisen Brasilialaisessa ravintolassa, jossa 15 erilaista lihaa tarjoiltiin pöytään kera runsaiden lisukkeiden. Kaikki näyttivät erittäin tyytyväisiltä, erityisesti kaksi tyttöä jotka jäivät vielä kaikkien muiden lopettaessa syömään, kuulemma niin pitkään että ei heille enään tuotu lisää. Osa leiristä sai lähteä jo takaisin hostellille ja kyltymättömimmät saivat vielä jäädä hetkeksi tuhlaamaan.



Hostellille palattuamme oli aika pienen lepohetken. Tämän jälkeen leiriläiset taapersivat Majakalle kohti iltahetkeä. Toimintaa täynnä oleva Droppikisa ei jättänyt ketään kylmäksi ja valitetettavasti Kakka joutui tällä kertaa jättämään kisan. Ohjaajat pääsivät käyttämään luovuuttaan vielä muutamassa sketsissä ja yllätysvieraana saimme nähdä sketsihahmon muutaman vuoden takaa, uskonnonopettaja Markus Finnin. Hän piti käytännönläheisen opetuksen raamatun henkilöistä koe-gerbiilejään apuna käyttäen.  Naururemakan jälkeen Jaska ohjasi porukan opetuksen ääreen kahden ohjaajan todistuksen kautta. Loppuilta oli hyvin tunnepitoinen ja avoin. Monet nuoret kaipasivat esirukousta ja keskustelua ohjaajien ja opettajien kanssa.



Iltahetken jälkeen leiriläisille tarjoiltiin iltapalaa Majakalla, josta jonomuodostelmassa palasimme hostellille. Leiriväki vaikutti uneliaalle ja kaikki menivätkin kiltisti omiin huoneisiin hyvänyön toivotusten saattelemana.

Torstain motivaattori Jyri kiittää, kumartaa ja siirtää vallan avaimet vaimolleen, ihanalle Marille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti