perjantai 16. kesäkuuta 2017

Leiri 2 - KESKIVIIKKO

Mahtavaa keskiviikkoaamua. Leirin toinen kokonainen päivä starttaa komean aurinkoisena ja lämpöisenä. Tiistain ranta- ja toripäivän seurauksena kukaan ei tainnut polttaa itseään auringossa hyvien rasvaus ja ihonhoitovinkkien avustuksella. Tänään kuitenkin iltapäivän kohokohta leirin ensimmäisten raamattutuntien jälkeen oli Aqualand -vesipuiston vuoro. Illan kiinalaisen jälkeen iltahetki oli ensimmäisen katolla vietetyn illan sijasta majakalla. 



Aamupala vietetään tuttuun tapaan Thelman pullapuodissa ykkösleirin tapaan. Espanjan lämpö tunnetusti kutistaa hieman ruokahaluja ja hivenen kiireellisen aikataulun johdosta annoskoot ovat nuorisolla kevyehköjä. Aamupalalta matka jatkuu ensimmäiseen Raamattutuntiin ja se vietetään Pacosin majakalla. Tuntien pitäjänä on FIFUn leiritreffeillä jo tutuksi tullut Markus Finnilä. Markuksen innostava tapa esittää kaikki Raamatun tärkeät asiat kuvien ja hauskojen esimerkkien avulla saa nuorison keskittymään tunneilla paremmin ja todennäköisesti myös muistamaan läpikäydyt asiat tuntien jälkeenkin. Ensimmäisten raamisten aiheena oli mikäs muukaan kuin Jeesus ja Usko. 
Lounaaksi saimme majakanpitäjien valmistamaa pastaa ja jauhelihakastiketta jotta saamme hiilihydraattivarastot täydennettyä päivän tulevaa Aqualandia varten.  



Aqualandiin saavuttua nappasimme vielä toistaiseksi vitivalkeista leiriläisistä yhteisen virallisen leirikuvan. Leirikuvan jälkeen päästimme pikkuiset valloilleen ja he pääsivät nauttimaan vesipuiston jos jonkunlaisista liukumäistä, putkista ja suppiloista. Leirin päivän haasteena on vesiliukumäki johon jokainen ryhmä valitsi yhden edustajan. Tehtävä oli niinkin yksinkertainen kuin laskea liukumäki nopeiten alas. Lerililäiset laskivat mäkeä kahdessa erässä ensiksi ryhmät yksi-kolme ja seuraavaksi neljä-kuusi näistä kierroksista jatkoon meni aina kaksi parasta ja hitaimmat jäivät odottamaan sijoituslaskua. Alkuerien jälkeen oli välierä, joista kaksi parasta ryhmää pääsi mittelemään nopeuttaan ohjaajien ja opettajien joukkuetta vastaan. Finaalin tulokset olivat suuri yllätys varmasti koko leirille, koska ohjaajien joukkue laski viimeiseksi päivän motivaattorin eli minun siivittämänä. Ryhmä 4 ja Tuomo sijoittui toiseksi leiriläisten välisessä kilpailussa ja kolmanneksi tässä finaalilaskussa koska opettajista Jaska kiilasi leiriläisten väliin hänen mahtavalla loppuliu'ulla. Vaikka liuku oli upea se ei silti aivan loppuun saakka riittänyt ja siitä syystä koko kilpailun ja finaalin voittajaksi kruunattiin Ryhmä 2 Villen johdattamana. Kisan jälkeen leiriläisillä oli vielä hetki aikaa nauttia vesipuiston tarjomasta vauhdista ja sen jälkeen bussin keula osoitti taas kohti Hostal Nevadaa. 



Ennen seuraavaa ruokaa meidän keitetyn ravun väriset leiriläiset kuin myös ohjaajat saivat hakea kaupasta auringon polttamiin hartioihin hoitavaa aloevera voidetta. Päivälliseksi nautimme kiinalaisia herkkuja rantakadulla ja jälkiruuaksi saimme jäätelöä. Tämän jälkeen pieni siesta ja sitten matkamme kävi iltatilaisuuteen Majakalle. 

Iltatilaisuudessa meillä oli muutamia erilaisia sketsejä ja tietenkin droppihahmokilpailu. Tänään valitettavasti droppasivat joukostamme työn päivänä syntynyt Martta ja Prinssi Juhana. Leiriläiset pääsivät harjoittelemaan erilaisia taitoja kuten lettien tekoa. Kaikkein hienoimman letityksen tarjosi meille Eero. Muutamien todistusten ja upeiden ylistysbiisien jälkeen  nautimme vielä iltapalan ja sen jälkeen lähdimme takaisin hostellille.  Iltatilaisuus tuntui lähentävän leiriä ja tunnelma vapautui huomattavasti tälläisen aktiivipäivän jäljiltä. 

Luovutan täten Jyrille motivaattorin viran leirin kolmannelle päivälle. 

-Mikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti