sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Leiri 1 - PERJANTAI

Motivaattori Mikko eli minä, meitsi, meikkis tai jopa ruotsiksi jag siis kruunattiin torstai-illan päätteeksi vallan valtikkaan ja ensimmäisenä tekona tämä majatalon avainnipun haltijana (velvollisuutena herättää lapskatras) kerroin rankan shoppailupäivän päätteeksi lapsukaisille että huomispäivä herätys on myöhäisin koko leirin aikana, elikkä siis yhdeksän reikäleipä! Tästä syystä nousin leiriläisten silmissä lähes Zlatanin arvoiseen asemaan.

Aamuherätys oli siis myöhäisin koko leirillä, eli aikaa valmistautua oli paljon, mutta silti nämä äidin pikku mussukat myöhästyivät aamun kokoontumiselta. Tässä vaiheessa piti taas hieman muistutella aikataulujen tärkeydestä tälläisen teinikonkkaronkan kanssa. Aamupalan jälkeen kiristettiin aikataulua ja kiirehdittiin päivän sanan ääreen tutulle Majakalle. Raamisten aiheena perjantaina oli Pyhä Hengen kaste ja armolahjat. 




Raamisten jälkeen syötiin Majakanpitäjien loihtimaa maittavaa possua ruskeassa kastikkeessa, perunaa ja salaattisekoitusta. Jälkiruokana oli kääretorttua ja kermavaahtoa kirsikalla koristeltuna. Nam mitä evästä meille tarjoillaan! Masuset täynnä lähdettiin sitten rannalle. Rantapäivän teemaan kuuluu aina perinteiset haasteet. Aurinko oli pitkälti pilven takana joten sehän meitä suomalaisia suosi, ettei aivan tulisessa pätsissä näitä kilpailuja tarvinnut suorittaa. Vuorossa tänään meillä oli pullohaaste, jossa ryhmissä yksi valitaan pitämään isoa 5 litran vesitonkkaa ja muu ryhmä täyttää vuorotellen sitä pienellä mukilla merestä vettä noutamalla. 



Suvereeniin voittoon tässä kisassa suoriutui ryhmä numero 2 eli Kekkoset. Kaikilla muilla oli sitten tasaisempaa ja kova kilpailuhan me tästäkin saatiin aikaiseksi. Kisan jälkeen mentiin nauttimaan vilvoittavasta ja pauhaavasta aallokosta, jossa suurempikin pojjankölövi joutui kerta toisensa jälkeen hakea uutta vauhtia rannan puolelta. 

Leirin ohjaajat ja muutamat pojat aloittivat futispelit jotka päättyi ohjaajien suvereeniin voittoon. Hieman sääntöjen vajaavuudesta tuli noottia koska koettiin että ohjaajat vyöryivät kirjaimellisesti ylivoimaiseen(ylipainoiseen) voittoon heidän erittäin fyysisellä pelillä. 

Leirin flikkaset tulivat pelastamaan pojat pinteestä ja kentällä oli lähtöasetelmat 4 ohjaajaa vastaan 25 leiriläistä, jolloin vasta saatiin tiukennettua peliä ja tulisimmat kudit tarjoili pelin naisedustajisto! Tiukan pelin ja kahden hylätyn maalin jälkeen ohjaajat silti kairasivat 3-2 voiton. Tämän jälkeen pulahdukset mereen ja suihkujen kautta odottelemaan päivällistä. 

Osa kuvitteli pilvien toimivan aurinkorasvanan korvikkeena. Palanutta nahkaa nähtiin perjantaina enemmän kun aiemmin. 

Päivälliset nautittiin omissa ryhmissä, kukin (toivottavasti) demokraattisesti yhdessä päättäen. 

Iltahetken aiheena jatkui Pyhän Hengen kaste, illan hämärtyessä tunnelma majakalla oli erittäin lämmin ja vapauttava. Todella moni leiriläinen sai tuntea syvällä sisimmässään Pyhän Hengen kosketuksen ja eipä sielä kyyneliä eikä naurunpurskahduksia säästelty! Ilta oli koko leirille erittäin lähentävä ja vapauttava, jolloin leiriläiset saivat entistä paremmin avattua niitä hieman ehkä ujoja tuntemuksiaan ja syventyä siihen rakkauteen, millä Jeesus meitä varustaa. 

Iltapalan jälkeen tämän hieman tunnekuohuissa olevan sekalaisen ja suhteellisen äänekkään seurakunnan saaminen hiljaisesti takaisin majapaikkaan oli kyllä aikamoinen haaste, mutta hyvin me ohjaajat siitä selvittiin. Muutamia kertoja pitää kesken siirtymisten ohjastaa, mutta kiltisti nämä pikku mussukat on täälä käyttäytynyt. 

Mikko kiittää ja kumartaa, ojentaen vallan valtikan Benjamille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti