sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

LEIRI 2 - PERJANTAI

Jo torstai oli toivoa täynnä, mutta perjantaina leirin henki tavoitteli jo Kivistön Tonin korkuisia pituuksia. Aamu alkoi ohjaajien palaverissa terveellisten ja vitamiinipitoisten churrosien äärellä. Pastori Pekka Perho motivoi ohjaajia Martin Luther King Jr. tyyppisellä hengen kohotus puheella ja leirin johtaja Jouni Korpela muistutti erämaan vaaroista. Leiriläiset heräsivät tuttuun tapaan iloisina ja pirteinä, mutta pientä myöhästelyä sovituista tapaamisista oli perjantaina havaittavissa. Jounin isällisen puheen jälkeen mutkat kuitenkin suoristuivat ja laivamme pysyi edelleen kurssissa.
Herkullisen suomalaisen aamupalan jälkeen suuntasimme seurakuntakodille, jossa Markus Finnilä piti tapansa mukaan laadukkaan, hengen täyteisen ja Raamatun ilmoitukseen perustavan opetuksen Pyhästä Hengestä. Läpi leirin myös ohjaajat ovat kokeneet oppineensa uutta Markuksen Raamiksista. 
Raamisten jälkeen oli vuorossa kiinalainen ravintola, josta suurin osa oli tilannut currykana-annoksen. Myös hahmokisoissa kunnostautunut Jurassik Martti löysi hengen heimolaisiaan kiinalaisen ravintolan lohikäärmeistä. Ravintolan onneksi, edesmennyt hahmokisan osallistuja, postraumaattinen pastori Paki Pekkala ei ollut enää keskuudessamme. Lohikäärmeet saivat pitää päänsä ja Martti oli iloinen.
Maittavan aterian jälkeen jatkoimme uimarannalle, joka oli ravintolan välittömässä läheisyydessä. Rannalla lekottelun avasi perjantai-päivän haaste, jossa kisattiin siitä kenen ryhmä sai ensiksi täytettyä 6,5l vesikanisterin pientä muovikippoa hyödyntäen. Täysi kanisteri tulisi kaataa meressä odottavan ohjaaja Roni Lempiäisen niskaan. Kiihkeän kilpailun päätti 1 ja 2 ryhmän loppukiri, joka lopulta päättyi tasapeliin. Haasteesta selvittiin ilman henkilövahinkoja. Loppuaika rannalla otettiin aurinkoa, heiteltiin jenkkifutista ja kaivauduttiin hiekkaan. Myös mereltä nousevaa sumua kummasteltiin. Ohjaajat Roni ja Jyri pohtivat sumun johtuvan joko tulevasta tsunamista, Godzillasta tai dinosaurus Martista. Sumun nousemisen syitä ei tiedä kukaan.
 
Rantapäivän jälkeen sekä nuoret että ohjaajat saivat viettää hetken siestaa, jonka jälkeen kokoonnuimme jälleen syömään. Tällä kertaa eteemme iskettiin kananuudeliannokset, jotka katosivat lautaselta vähin äänin muutamassa minuutissa. Leirililäisistä Kasper oli valmis noin 30 sekunnissa, ei siksi että ruokaa oli vähän, vaan siksi että se oli hyvää.
 
Vihdoin oli ilta. Seuraavana vuorossa oli Pyhän Hengen ilta. Pastori Pekka piti rohkaisevan ja tasapainoisen puheen Pyhästä Hengestä, jonka jälkeen siirryimme ylistykseen ja rukoukseen. Leiriläisillä oli mahdollisuus tulla salin takaosaan rukoiltavaksi. Ilmapiiri oli latautunut ja rakkaudellinen ja huoneen täytti ylistyksen lisäksi sekä itku että nauru.
Perjantai illan kruunasi Espanja-Portugali MM-ottelun viimeiset 25min, jonka päätteeksi Ronaldo tälläsi vapaapotkusta hattutempun ja tasoitusmaalin 3 minuuttia ennen ottelun loppua. Tämän jälkeen vaikuttuneet ohjaajat ja leiriläiset siirtyivät untenmaille.

Tämän raportin on kirjoittanut perjantai-päivän motivaattori Roni Lempiäinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti